- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Stiže luksuzni brend iz Rusije: Crna Gora dobija fabriku votke u Nikšiću

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaBeluga votka na policama prodavnice u Rusiji
Beluga votka na policama prodavnice u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio je na poslednjoj sednici vlade da će 21. marta u Nikšiću biti otvorena fabrika votke „Beluga Montenegro“.
Abazović je rekao da će se odmah po otvaranju fabrike votke zaposliti oko 200 radnika, a do 2025. godine planiraju da imaju 400 zaposlenih.
Reč je, kazao je, o poznatom svetskom brendu za proizvodnju tog alkoholnog pića.
„Završio sam sastanak sa vlasnicima fabrike Nobel wood. Oni prave jednu od najpoznatijih votki u svetu „Beluga“. Idemo svi 21. marta na otvaranje fabrike u Nikšiću koja će da proizvodi „Belugu Montenegro“. U Crnoj Gori će se proizvoditi votka koja će ići u svet. Imaju posebnu fabriku u Rusiji. Fabrika u Crnoj Gori sa brendom „Beluga Montenegro“ ima ambiciju da razvija izvoz za celi svet”, kazao je Abazović.
Rekao je da će u Tivtu biti zaposleno 50 radnika koji će raditi u marketingu, a u fabrici će se raditi proizvodnja koja je povezana sa proizvodnjom u Letoniji.
Istakao je da je ovo veliki podsticaj za ekonomiju zemlje, jer se radi o jako skupom brendu, te da će kapacitet proizvodnje biti 6.000 boca na sat.
„Za one koji ne znaju, „Beluga“ je četvrti najpoznatiji brend za proizvodnju votke u svetu, a osmi najprodavaniji. Zašto osmi? Zato što je najskuplji. Najjeftinija boca košta 40 evra, a postoje boce koje koštaju i po 7.000 evra“, rekao je Abazović, preneo je portal RTCG.
„Beluga grup“ je najveća kompanija za proizvodnju alkohola, votke i destilovanih pića u Rusiji, navodi se na njihovom sajtu, kao i jedan od najvećih uvoznika žestokih pića i ima 12.000 zaposlenih.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala