- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zapad ne trpi drugačije mišljenje - nastavlja se progon Sputnjika

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Progon ruskih medija u Evropi i SAD počeo je mnogo pre specijalne operacije, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, navodeći kao primer odbijanje Jelisejske palate da izda akreditaciju RT i Sputnjiku.
"(Zapadne države) uvode cenzuru, štite svoj informacioni prostor od alternativnih gledišta, bore se protiv svake manifestacije druge tačke gledišta. Proteruju novinare naših medija, etiketirajući ih kao glasnogovornike Kremlja", rekao je on na radnom sastanku sa šefovima biroa sranih medija, akreditovanih u Rusiji.

„Vidimo ružan odnos prema našim najvećim redakcijama RT i Sputnjiku u EU... Našle su se na udaru cenzurr i diskriminacijr, ali ne zbog specijalne vojne operacije“, dodao je Lavrov.

On je podsetio da je pre nekoliko godina Jelisejska palata zvanično odbila da izda akreditacije novinarima RT i Sputnjika uz obrazloženje da oni, prema mišljenju Jelisejsknj palatnj, nisu mediji, već instrumenti ruske propagande.
"Ako govorimo o RT i Sputnjiku, oni su na američku inicijativu uvršteni na spisak stranih agenata u SADi to pet godina pre početka specijalne vojne operacije. To je takođe deo informacionog rata koji je sastavna komponenta hibridnog rata“, rekao je on.
„Ovakva politika ukidanja ruskih medija predstavlja grubo kršenje obaveza koje su sve zapadne zemlje preuzele u okviru OEBS-a- da obezbede slobodu medija i jednak pristup informacijama za stanovništvo svih zemalja OEBS-a“, dodao je ministar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala