- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film „Oluja” za tri nedelje pogledalo 100.000 gledalaca

© Foto : Sputnjiku ustupila ekipa filma/Božidar ŽivanovićScene sa snimanja filma "Oluja"
Scene sa snimanja filma Oluja - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Film „Oluja“, koji posle 28 godina otkriva istinu o stradanju i proterivanju Srba iz Krajine, za tri nedelje prikazivanja u bioskopima širom Srbije, pogledalo je 100.000 gledalaca.
„'Oluja' je i dalje najgledaniji film u domaćim bioskopima, a krenula je i distribucija u Republici Srpskoj i sale su pune. Jako smo zadovoljni brojkama koje film pravi u ovom periodu. Posebnu satisfakciju predstavljaju brojni komentari ljudi na društvenim mrežama i generalno komentari koje mi kao ekipa dobijamo, a u kojima se 'Oluja' svrstava u jedan od najboljih srpskih filmova”, izjavio je Vladan Anđelković iz „Omega” produkcije.
Film obrađuje progon 250.000 Srba iz Hrvatske 1995. godine.
Potresna ratna priča ispričana je iz ugla običnog čoveka, Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti svoju porodicu i selo u kom je odrastao.
Film u režiji Miloša Radunovića je nastao po ideji „Omega produkcije“, a redovna bioskopska distribucija počela je 19. januara.
U filmu igraju Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Davor Janjić, Marija Pikić, Ljubiša Milišić, Maja Kolundžija, Novak Bilbija, Marko Baćović, Jelena Čović, Ivan Vujović, Milica Stanković i drugi.
Publiku očekuje i televizijska serija od 12 epizoda čije je emitovanje planirano za nekoliko meseci.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
DRUŠTVO
Dodik: Film „Oluja“ važan za istoriju srpskog naroda /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala