- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

U Kosovskoj Mitrovici otvorena izložba povodom Sretenja /foto/

© Sputnik / Teodor AnastasijevićU Kosovskoj Mitrovici otvorena izložba povodom Sretenja
U Kosovskoj Mitrovici otvorena izložba povodom Sretenja  - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Izložba pod nazivom „Sretenje gospodnje dan-državnosti“, održana je danas u Kosovskoj Mitrovici povodom predstojećeg praznika Sretenje i obeležavanja godišnjice od prvog srpskog Ustava.
Ivana Milutinović, koja je istoričar umetnosti i jedna, od četvoro svojih kolega, najzaslužnijih za ovu izložbu kaže da se svake godine u Gradskom muzeju trude da obogate sadržaj koji predstavljaju građanima.
„Tri godine iz godine u godinu radimo na obeležavanju praznika Sretenje i uvek se trudimo da dodamo nešto novo. Ovog puta uspeli smo da dođemo do filma „Karađorđe“, Gradski muzej se potrudio da dođe do ovog filma koji je snimljen 1911 godine i predstavlja prvi film koji je snimljen u srpskoj kinematografiji“, rekla je Milutinović
Izložba fotografija će građanima biti predstaljena u narednim nedeljama pa će svi zainteresovani imati prilike da posete izložbu i uživaju u fotografijama koje prikazuju ličnosti i događaje koje su najzaslužnije za pisanje prvog srpskog Ustava.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala