- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Spajiću se „drma“ kandidatura za predsedničkog kandidata u Crnoj Gori - ima prebivalište u Beogradu

© Sputnik / Boban Novović Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić
 Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Informacija iz Republičke izborne komisije Srbije da Milojko Spajić ima prebivalište u Srbiji može i te kako da utiče na njegovu kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. Državna izborna komisija može da spriječi kandidaturu predsjednika Pokreta Evrope sad, kaže podgorički advokat Velibor Marković.
Po Ustavu Crne Gore, objašnjava za Sputnjik Marković, da bi neko mogao biti predsjednički kandidat mora da ima prebivalište najmanje deset godina na crnogorskoj adresi u poslednjih 15 godina.
Kandidat Pokreta Evropa sad za predsjednika Crne Gore Milojko Spajić ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, saopšteno je ranije danas Državnoj izbornoj komisiji (DIK) iz Republičke izborne komisije Srbije. Takođe je saopšteno da kandidat Demokratskog fronta(DF) Andrija Mandić nema prebivalište u Srbiji.
„Obavještavamo vas da lice Milojko Spajić uvidom u navedenu evidenciju ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, Opština Zvezdara, ulica Topalovićeva“, navodi se u odgovoru RIK-a Srbije.
Kada je riječ o kandidatu Andriji Mandiću, on nije pronađen u evidenciji prebivališta i boravišta u susjednoj zemlji.
„Na osnovu podataka iz dostavljenog akta i javno raspoloživih informacija provjerom kroz elektronsku evidenciju prebivališta i boravišta građana ovog Ministarstva na dan 10. februar 2023. godine, utvrđeno je da se lice Andrija Mandić ne nalazi u istom“, saopštila su iz srpskog RIK-a.
Iz Pokreta Evropa sad još nema reagovanja na informaciju iz RIK-a Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala