- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nemački ministar nema reči hvale za tenkove koji su obećani Kijevu

© AP Photo / Polish Defense MinistryTenkovi leopard 2
Tenkovi leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus ne deli optimizam kolega iz NATO-a u vezi sa isporukama tenkova „leopard 2“ Ukrajini, a svoje mišljenje je izneo uoči sednice ministara odbrane zemalja NATO-a u Briselu.

„Nemačka je obećala 14 tenkova 'leopard 2A6'. Razgovarao sam sa mojim kolegom iz Portugala – Lisabon će isporučiti tri tenka A6. Za malu zemlju, članicu NATO-a kao što je Portugal to je vredan doprinos. Sada se ne razgovara o dodatnim isporukama. Modelima A4 sada se bavi poljski kolega i o trenutnom stanju treba pitati njega. Ni tu se ne može reći da je reč o epohalnom uspehu – blago rečeno“, kazao je Pistorijus.

Kako je pojasnio, to se posebno odnosi na stanje i borbenu gotovost pomenutih tenkova, kao i količinu rezervnih delova koje nemačke vlasti mogu da obezbede za Oružane snage Ukrajine.
Nemačke vlasti ranije su saopštile da će Ukrajini isporučiti 14 tenkova „leopard 2“, te da će drugim zemljama dati dozvolu da Kijevu predaju nemačke tenkove iz svojih zaliha. Prema rečima nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa, tenkovi „leopard 2“ biće poslati u Ukrajinu „do kraja marta“. Velika Britanija, Norveška, Poljska, Slovačka i Francuska takođe su saopštile da nameravaju da isporuče Kijevu tenkove zapadne proizvodnje. Ukrajina očekuje da dobije prvu partiju od 140 tenkova iz 12 zemalja. Kijev takođe traži od Nemačke podmornice i lovce.
Tenkovi leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Nemačka Levica: Isporuka tenkova „leopard“ Kijevu je harakiri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala