- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ruski spasioci u Siriji i Turskoj radili herojski posle zemljotresa

© MČS RF / Uđi u bazu fotografijaRuski spasioci
Ruski spasioci  - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Ruski spasioci radili su u Turskoj i Siriji posle zemljotresa profesionalno, herojski i efikasno, zemlja je ponosna na njih, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Naši spasioci su, kao i uvek, radili profesionalno i herojski i efikasno. Visoko drže zastavu našeg Ministarstva za vanredne situacije – to je spasilačka služba koja već dugo pokazuje filigranski rad, nesebičan, herojski, a naši spasioci drže ovu zastavu visoko. Svi smo ponosni na njih“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kako Kremlj ocenjuje rad spasilaca i novinara u zoni katastrofe.
Portparol je dodao da i novinari rade svoj posao i kada je potrebno rizikuju svoje živote, ne čuvaju se uvek da bi preneli istinu u javnost.
Na pitanje o razlozima povlačenja ruskih spasilaca iz Turske i Sirije, Peskov je rekao da je jasno da se „spasilački deo operacije završava“.
Zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihtera je 6. februara rano ujutro pogodio jugoistočnu Tursku i severni deo Sirije. Istog dana dogodio se još jedan zemljotres – jačine 7,6 stepeni. Prema poslednjim podacima, poginulo je više od 32 hiljade ljudi, a povređeno više od 82 hiljade. Takođe je stradalo nekoliko regiona Sirije, a zemljotres se osetio i u libanskoj prestonici Bejrutu. U Siriji je prema poslednjim informacijama poginulo oko 8,5 hiljada ljudi, a povređeno je oko deset hiljada.
Raspodela humanitarne pomoći u Hmejmimu u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2023
RUSIJA
Ruski vojnici u bazi Hmejmim dele pomoć sirijskom stanovništvu stradalom u zemljotresu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala