- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Počinju da priznaju – čak i tata Kari najavljuje Jokićev het-trik

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Kada je trka za MVP nagradu NBA lige u pitanju ove sezone Nikola Jokić juri svoju treću vezanu, ali se u SAD govori o umoru glasača i da će Srbin teško do het-trika. Ipak, Nikola igra toliko dobro da uverava sve da zaslužuje još jednu ovakvu nagradu. A to je potvrdio i otac od Stefa i Seta Karija, Del.
Mnogi su na početku ove sezone govorili da bi Stef Kari mogao na kraju da se domogne MVP nagrade, ali sada njegov otac kaže da ta titula pripada Nikoli Jokiću.
Te da Srbin treba da osvoji ovu nagradu po treći vezani put.
Dovoljno je samo reći da Nikola Jokić u proseku pruža tripl-dabl, te da je njegov Denver prvi na tabeli Zapada.
„Neko ko je odgojio dva velika košarkaška šampiona svakako ume da prepozna pravog šampiona“, glasio je jedan od komentara na društvenim mrežama.
Stef Kari je po mnogima najbolji šuter u istoriji NBA lige, a gene mu je preneo otac Del koji je i sam igrao u NBA ligi od 1986. do 2002. godine, a nosio je dres Jute, Klivlenda, Šarlota, Milvokja i Toronta.
Del je svakako bio najvažniji u odluci da Stef i Set postanu ovako ozbiljni igrači, ali se nije proslavio van terena. Bio je u braku 33 godine sa Sonjom Kari, ali je došlo do razvoda.
Sam Del je briljirao u šutu za tri poena i počeo je sa idejom da košarku izmešta u tom smeru, a njegov sin je to samo nadogradio i otišao mnogo dalje. Del je šutirao 40 posto za tri poena.
Dakle, sjajno je pogađao. Kao što se nadamo da će i ovoga puta pogoditi i da će Jokić ući u istoriju NBA lige sa tri uzastopne MVP titule.
Redži Džekson - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2023
SPORT
„Vremena su se promenila“ – i za sve je kriv Nikola Jokić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala