- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Blumberg“: NATO sprema „tajni priručnik“ u slučaju učešća u nekoliko sukoba istovremeno

© AP Photo / CHRISTOPHE ENANATO samit
NATO samit - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
NATO razvija plan za istovremeno učešće u nekoliko sukoba, uključujući i one izvan zone odgovornosti Alijanse, saopštila je agencija „Blumberg“.
Kako se navodi, na planiranom sastanku u Briselu 14. i 15. februara ministri odbrane zemalja NATO-a potpisaće tajni priručnik koji sadrži moguće planove delovanja u slučaju paralelnog učešća članica NATO-a u sukobu „visokog intenziteta“, kao i tokom sukoba „van zone odgovornosti NATO-a“.
Prema pisanju agencije, dokument će uključiti i zahteve koji se odnose na ulaganja saveznika. Naime, kako je saopštio neimenovani visoki zvaničnih NATO-a za „Blumberg“, saveznicima Alijanse biće predloženo da preusmere ulaganja u sektore koji su najvažniji za kolektivnu odbranu kao što su oklopne snage, protivvazdušna i protivraketna odbrana.
Kako je dodao, na sastanku će biti govora i o porastu ulaganja u digitalnu modernizaciju zemalja. Kako je objašnjeno, nakon usaglašavanja svih odredbi priručnika, komanda NATO-a će razraditi detaljnije zahteve za svaku članicu Alijanse pojedinačno.
Satelit – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2023
SVET
U toku je "trka u logistici" - NATO će stvoriti virtuelnu mrežu satelita za izviđanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala