- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Devet puta se čula himna Rusije: „Branili smo čast pod ruskom zastavom“

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuska zastava
Ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2023
Pratite nas
Ruski bokseri su srećni što su mogli da pobede noseći svoju zastavu i slušajući svoju himnu, rekao je selektor bokserske reprezentacije rusije Viktor Farhutdinov posle ukupnog trijumfa ekipe na turniru u Maroku.
Ruski bokseri su ostvarili pobede u devet od 11 težinskih kategorija, a sve su mogli da proslave uz zastavu i himnu Rusije koje, za razliku od drugih sportova koji su poklekli pod političke uticaje, Međunarodna bokserska asocijacija nije zabranila.
„Najvažnije je da se ponovo takmičimo pod svojom zastavom, pod zastavom Rusije. Devet puta smo čuli i himu Rusije u čast pobeda naših takmičara – i svi su je pevali“, naveo je Farhutdinov.
Kako je istakao, na takmičenju je učestvovalo 38 ekipa, a prisutni su bili i brojni osvajači medalja na Olimpijskim igrama i na Svetskim prvenstvima.
„Imali smo sjajnu priliku da boksujemo sa najboljim rivalima. Nadam se da će sve proći dobro za nas na Svetskom prvenstvu u maju“.
Farhutdinov se posebno zahvalio predsedniku Međunarodne bokserske asocijacije Umaru Kremljevu, ali i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.
„Mi smo branili čast svoje države pod zastavom Rusije i to je veoma važno za nas“, zaključio je Farhutdinov.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala