- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši šef CIA: Rusija stvara uslove za novu ofanzivu

© AFP 2023 / BARBARA SAXAmerički general Dejvid Petreus
Američki general Dejvid Petreus - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2023
Pratite nas
Rusija sprema novu ofanzivu u Donbasu, izjavio je bivši šef CIA i bivši komandant snaga SAD i NATO-a u Avganistanu Dejvid Petreus u intervjuu za nemački portal „RND“.
Prema generalovim rečima, Rusija ima značajan broj vojnika, artiljerije, raketa, dronova i drugih sistema naoružanja, kao i velike rezerve sirovina, što olakšava da se izdrže ekonomska ograničenja zapadnih zemalja.
„Izgleda da Rusija stvara uslove za novu ofanzivu u Donbasu, moguće i u LNR. Oružane snage Ukrajine dobijaju zapadne tenkove, obučavaju se na novim sistemima i spremaju se za kontraofanzivu negde na jugu zemlje. Teško je predvideti kada će ofanziva početi. Vremenski uslovi će igrati veliku ulogu u određivanju kada će prohodnost na terenu omogućiti da se izvode operacije“, rekao je Petreus.
Bivši šef CIA pozvao je zapadnu zajednicu da pooštri sankcije Rusiji i podržao je zahteve ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se kijevskom režimu predaju borbeni avioni i rakete dugog dometa.
Ranije je Zelenski tokom govora u britanskom parlamentu lično zatražio od Londona borbene avione. Kako je preneo „Skaj njuz“, pozivajući se na portparola Dauning strita, britanski premijer Riši Sunak naložio je ministru odbrane Benu Volasu da sazna koju tehniku bi ta zemlja potencijalno mogla da preda Kijevu.
Samohodne haubice Hijacint u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SVET
Poljski general: Ukrajinci nemaju ni snage ni sredstava za kontraofanzivu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala