- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još jedno upozorenje zbog hajke na Ruse: „Nije na vama da odlučujete“

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nakon konferencije za medije u sedištu MOK-a u Lozani
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nakon konferencije za medije u sedištu MOK-a u Lozani - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2023
Pratite nas
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah ponovo je uputio poruku svim političkim faktorima koji se protive učešću ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama 2024. godine.
Brojni politički funkcioneri su poslednjih dana upućivali pritiske Međunarodnom olimpijskom komitetu, a sve zbog namere Baha da dozvoli ruskim i beloruskim sportistima da učestvuju na OI.
Sve je, naravno, pokrenula Ukrajina, a njoj su se pridružili brojni zapadni sateliti koji su ponovo dobili jasnu poruku od Baha.
„Videli smo na Australijan openu da je ukrajinska teniserka igrala protiv rivalke sa pasošem Rusije, koja je nastupila pod neutralnim statusom. Videli smo da je Beloruskinja osvojila turnir, takođe pod neutralnom zastavom. Zašto to ne može da se dogodi u bazenu ili u sportskoj sali?“, upitao je Bah.
On je istakao i da MOK ima veliki obzir prema osnovnim ljudskim pravima.
„Nije na nacionalnim vlastima da odlučuju ko će učestvovati u međunarodnim sportskim takmičenjima. Takav pristup bi predstavljao kraj svih međunarodnih turnira, svetskih prvenstava i Olimpijskih igara, na način na koji ih poznajemo“, zaključio je Bah.
Dodajmo da je ministarka sporta Australije Anika Vels podržala ideju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o mogućem učešću ruskih i beloruskih sportista na takmičenja u neutralnom statusu.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala