- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Raketiran pogon fabrike oklopne tehnike u Harkovu

© Sputnik / Valentin Kapustin / Uđi u bazu fotografijaVišenamenskli lovac Su-30SM Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u zoni specijalne vojne operacije
Višenamenskli lovac Su-30SM Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2023
Pratite nas
Prilikom visoko preciznog raketnog udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Harkovu pogođeni su pogoni za sklapanje oklopnih vozila ukrajinskih trupa u mašinskom kombinatu „Mališov“, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.
U hersonskom pravcu je tokom protivbaterijske borbe uništena samohodna haubica „Gvozdika“, samohodna haubica „Akacija“, a u rejonu naselja Kujbiševo u Hersonskoj oblasti – protivbaterijski radar američke proizvodnje AN/TPQ-50.
U kupjanskom pravcu udarima taktičke i vojne avijacije, artiljerijskom vatrom i dejstvima jurišnih grupa „Zapadne“ grupe snaga pogođene su jedinice 14. i 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti. Ubijeno je do 80 ukrajinskih vojnika, a uništeno šest automobila i jedna haubica D-20.
U krasnolimanskom pravcu jurišna i vojna avijacija, artiljerija i teški sistemi grupe snaga „Centar“ gađali su ukrajinske jedinice i DNR i LNR. U prethodna 24 časa u ovom pravcu ubijeno je do 100 ukrajinskih vojnika, uništeno jedno borbeno vozilo pešadije, pet borbenih oklopnih vozila i samohodna haubica „Akacija“.
U donjeckom pravcu vazdušnim i artiljerijskim napadima grupe snaga „Jug“ ubijeno je više od 250 ukrajinskih vojnika, a uništeno borbeno vozilo pešadije, četiri automobila, dva artiljerijska sistema američke proizvodnje M777, američka samohodna haubica M109 „paladin“, samohodna haubica „Akacija“, vučni top „Hijacint“ i dva protivoklopna topa „Rapir“.
Takođe je u blizini sela Belogorovka u Luganskoj Narodnoj Republici uništeno skladište municije.
U južnodonjeckom pravcu operativno-taktička avijacija i artiljerija grupe trupa „Istok“ izvele su napad na ukrajinske snage kod Pavlovke i Ugljedara u Donjeckoj Narodnoj Republici. U borbama je ubijeno više od 50 ukrajinskih vojnika, a uništen jedan tenk, dva borbena vozila pešadije i haubica „Msta B“.
U oblastima naselja Jelisavetovka u Donjeckoj Narodnoj Republici i Druželjubovka u Zaporoškoj oblasti uništena su dva skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine.
Ukrajinski protivvazdušni raketni sistem „Osa-AKM“ uništen je u blizini naselja Krasni Liman u Donjeckoj Narodnoj Republici.
Tokom proteklog dana uništeno je 17 ukrajinskih bespilotnih letelica u LNR, DNR i Zaporoškoj oblasti. Takođe je oboreno 12 raketa ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača „hajmars“, „Oljha“ i „Uragan“.
Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 384 aviona, 207 helikoptera, 3.105 bespilotnih letelica, 404 protivvazdušna raketna sistema, 7.840 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.015 vozila za višecevne raketne sisteme, 4.073 artiljerijska oruđa i minobacača, kao i 8.350 jedinica specijalnih vojnih vozila.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala