- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Održan Svetosavski bal u Beču: Prikupljena pomoć deci na Kosovu i Metohiji /video, foto/

© Foto : RTRS/Snimak sa ekranaSvetosavski bal u Beču
Svetosavski bal u Beču - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Tradicionalni Svetosavski bal u Beču održan je u balskom prostoru bečke palate Hofburg, a među brojnim gostima bili su supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, Jelena Đoković, direktorka Fondacije „Novak Đoković“, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon kao i mnogi drugi.
Po prvi put od onove tradicije srpskih balova u Beču, pre više od 25 godina, Svetosavski bal je održan u prestižnoj palati Hofburg.
Svetosavskom balu prisustvovalo je oko 1.500 posetilaca i poznatih ličnosti iz sveta kulture, politike i privrede, nastupilo je više od 200 umetnika, a organizovalo ga je udruženje „Srpski centar“.
Između ostalih, nastupili su balet Narodnog pozorišta iz Beograda, „Klub istorijskih igara“ iz Beograda, KUD-ovi „Abrašević“ i „Čivija“ iz Šapca, operske pevačice Đurđica Gojković, Lorena Janković i Milana Prodanović, soul pevačica Đina Čarls, muzičar Miloš Kračunović, hor i orkestar Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“, „Dankine brojanice“, hor udruženja „A:Kultura“ iz Beča, pevači Bojana Stamenov i Boris Režak...
I ovogodišnji bal je imao svoj humanitarni deo, pa je u saradnji sa Fondacijom Novaka Đokovića organizovana aukcija. Na njoj su prodati dres sa potpisom Novaka Đokovića, dres sa potpisom austrijskog fudbalskog reprezentativca srpskog porekla Aleksandra Dragovića, kao i dve slike, slikara Damjana Kovačevića i Marka Kusmuka.
Prihodi od ove aukcije, koja je organizovana u saradnji sa galerijom „Sanjaj“ iz Beograda biće usmereni u projekat Fondacije Novaka Đokovića za opremanje vrtića u Odžacima i na Kosovu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala