- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski odgovor na pritisak Ukrajine – „Apsolutno neprihvatljivo“

© AP Photo / Hiro KomaeOlimpijske igre u Tokiju
Olimpijske igre u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Ruski ministar sporta Oleg Maticin osudio je pozive da se sportistima i sportistkinjama iz Rusije zabrani učešće na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.
Ukrajinske vlasti nalaze se poslednjih dana u totalnoj ofanzivi usmerenoj prema Međunarodnom olimpijskom komitetu od koga zahteva da ne dozvoli takmičenje Rusima i Belorusima.
„Pokušaj diktiranja uslova za učešće sportista na međunarodnim takmičenjima je apsolutno neprihvatljivo. Trenutno vidimo neskrivenu želju da se uništi jedinstvo međunarodnog sporta. Države koje žele zabranu bi morale da se pobrinu za sport u svojim zemljama i učine sve kako bi sport bio ambasador mira i pomagao u izgradnji mostova među narodima“, izjavio je Maticin.
Polemika je počela kada je MOK saopštio da će razmotriti mogućnost da ruski i beloruski sportisti učestvuju na Igrama u Parizu pod neutralnom zastavom.
Iz Ukrajine je stiglo upozorenje da će možda bojkotovati Igre u Parizu i da će to učiniti još nekoliko evropskih zemalja.
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah pozvao je Ukrajinu da prestane sa pretnjom bojkota Igara u Parizu, ukoliko na njima bude dozvoljen nastup ruskim i beloruskim sportistima.
„Ne sviđa mi se način kako se ponašaju čelni ljudi sporta u Ukrajini. Pokušavaju da stvore tenzije pre donošenja odluke, a to je u najmanju ruku žalosno“, istakao je Bah.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
„Žalosni pokušaji Ukrajinaca“ – oštra poruka prvog čoveka MOK
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala