Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Kurti je jedini u panici, odavno otkucava sat da formira ZSO

© Sputnik / Lola ĐorđevićDirektor Kancelarije za KiM Petar Petković
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
Pratite nas
Jedini koji je u panici jeste Aljbin Kurti kome odavno otkucava sat da formira Zajednicu srpskih opština, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković povodom izjave premijera privremenih prištinskih institucija da Beograd traži hitno formiranje ZSO jer je u panici i želi što pre kontrolu nad svim opštinama sa srpskom većinom.
"Zato neka Kurti svoje panične napade ne pripisuje Beogradu i Srbima sa KiM koji samo žele poštovanje sporazuma i svojih krucijalnih prava garantovanih Prvim briselskim sporazumom i potonjim sporazumima. Verujem da Aljbin Kurti dobro razume i razgovetno čita poruke kompletne međunarodne javnosti da je formiranje ZSO predviđeno briselskim sporazumom obaveza koju mora da ispuni, a ne pitanje njegove samovolje", naveo je Petković.
Kurti je kazao i da Beograd hoće da 10 gradonačelnika izaberu predsednika ZSO, koji će zameniti ministra iz srpske zajednice u vladi tzv. Kosova. Petković za tog ministra kaže da je Kurtijev koalboracionista na urušavanju i uništavanju srpske budućnosti na prostoru Kosova i Metohije i da on ne predstavlja Srbe.
"Koliko god se Kurti upinjao da osmisli nepostojeće i tanke argumente protiv formiranja Zajednice srpskih opština, realnost ga demantuje, a preuzete obaveze moraju da se poštuju jer bez toga nema suštinskog napretka", zaključio je Petković, navodi se u saoptenju Kancelarije za KiM.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SRBIJA
Kurti: Srbija u panici, traži hitno formiranje ZSO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala