- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sunovrat srpskih tenisera – od Francuske do Argentine, pa sve do Dalasa

© Foto : TSSDejvis kup reprezentacija Srbije
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
Pratite nas
Trojica srpskih tenisera bila su na terenu u četvrtak u različitim delovima sveta, ali Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Dušan Lajović nisu upisali nijednu pobedu. Dok je Krajinović imao težak zadatak, Lajović delovao da može do iznenađenja, čini se da je najveći šok priredio Kecmanović koji je izgubio od 102. tenisera sveta.
Prvi na terenu bio je Filip Krajinović koji je u drugom kolu turnira u Monpeljeu igrao protiv Lorenca Sonega, italijanskog tenisera i doživeo poraz rezultatom 7:5:6:1.
Posle pobede nad Aslanom Karacevom u prvom kolu, delovalo je da će srpski teniser naći svoj put za nešto bolji plasman na turniru u Francuskoj, a kada je počeo meč sa Sonegom kao da je stigla i potvrda.
Filip se držao čvrste igre, spasao je prvu brejk loptu, ali onda pad koncentracije u 12. gemu donosi Sonegu prvi set. Nije morao da bude kraj, pogotovo posle dobrog prvog seta očekivalo se da Krajinović ima odgovor, međutim usledilo je potpuno suprotno. U drugom setu srpski teniser upisao je samo jedan gem, a Italijan se plasirao u treće kolo Monpeljea.
Utisak je trebalo da popravi Miomir Kecmanović u Dalasu gde je stigao kao nosilac i bio je slobodan u prvom kolu. Srpski teniser dobio je takav žreb da mu se put otvorio do finala, a bilo je sasvim realno pomisliti da Kecmanović može i do trofeja.
Međutim, hladan tuš! Posle relativno lako osvojenog prvog seta Emilio Gomez, 102. teniser sveta iz Ekvadora preokrenuo je meč i na kraju u trećem setu oduzeo Miomiru servis za veliku pobedu rezultatom 6:2, 6:7, 4:6.
Kecmanović je u trećem setu imao jednu brejk šansu koju nije uspeo da iskoristi ,a posle toga protivnik je preuzeo stvar u svoje ruke.
Za kraj dana težak, ali ne i neizvodljiv zadatak imao je Dušan Lajović u argentinskoj Kordobi protiv Alberta Ramosa Vinjolasa, španskog tenisera.
Odmah na startu meča usledila je razmena brejkova, da bi Dušan na kraju prvi posustao i dozvolio novi u desetom gemu koji je Špancu doneo set. Međutim, srpski teniser sjajno je ušao u drugi set u kom je prvi oduzeo servis protivniku.
U sedmom gemu Dušan je napravio novi brejk i uspeo da stigne do izjednačenja. Sa puno samopouzdanja je Lajović mogao da uđe u odlučujući set, ali umesto toga bolje je reagovao Španac.
Nakon što je srpski teniser u petom gemu propustio šansu za brejk, Ramos Vinjolas koristi svoju četvrtu priliku i slava Lajovićev sjajan otpor.
Na kraju, veliko razočarenje i novi Dušanov poraz baš kada je delovalo da se budi.
Osim Novaka Đokovića nijedan srpski teniser nije blistavo počeo sezonu. Lajović je pobedio posle sedam meseci, ali još uek očigledno nije pronašao svoju formu, dok se od Kecmanovića očekuje mnogo više jer je prošle godine ređao četvrtfinala pa se za polufinale borio čak i na Mastersu u Indijan Velsu. Istina, Filip je u Monpeljeu imao možda i najteži zadatak, ali ne može se reći nemoguć.
Početak je sezone i biće mnogo vremena za ispravljanje stvari, zbog čega je možda i bolje da se padovi osete već sada kada ima vremena da se ustane.
Rusko-kazahstanski teniser Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Cirkuska predstava „bivšeg Rusa“ /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Kakve reči iz Australije: „Novak ide do 28 Gren slem titula i još nekoliko puta osvaja Vimbldon“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Amerikanac objasnio dominaciju Đokovića: „Uticaj novog talasa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala