Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Neformalni razgovor o ZSO kod američkog ambasadora u Prištini

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPriština
Priština - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Pratite nas
Neformalni sastanak o Zajednici srpskih opština, održan u okviru radne večere u rezidenciji ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera, kojem su prisustvovali i predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, završen je večeras oko 20 časova, saznaje Tanjug.
Na sastanku su, između ostalih bili predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Dalibor Jevtić, Igor Simić, nekoliko gradonačelnika opština sa srpskom većinom, među kojima i predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, bivši zamenik premijera u vladi u Prištini Branimir Stojanović, Milica Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative, ministar za zajednice i povratak u vladi privremenih prištinskih institucija Nenad Rašić.
Prisustvovali su i predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija sa KiM, ambasadori akreditovani u Prištini, kao i šefovi međunarodnih organizacija OEBS, EU i Euleks, kao i predstavnici predsedništva, vlade i skupštine privremenih prištinskih institucija.
Sastanak je, kao i onaj od 31. januara, bio zatvoren za medije, a posle večere nije bilo izjava za medije.
Pre sastanka, američki ambasador Džefri Hovenijer se sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, sa kojom je razgovarao, kako je saopšteno iz njenog kabineta i o dijalogu između Beograda i Prištine.
Gračanica bilbord - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SRBIJA
Dvostruka igra Amerike i Nemačke: I Kurti sit, i ZSO po njihovom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala