- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija predstavlja najnoviji dron „Orlan-30“ na izložbi u Indiji

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaForum «Denь peredovыh tehnologiй pravoohranitelьnыh organov RF»
Forum «Denь peredovыh tehnologiй pravoohranitelьnыh organov RF» - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Pratite nas
Najnoviji ruski obaveštajni dron „Orlan-30“ biće predstavljen na izložbi „Aero Indija 2023“, koja se održava od 13. do 17. februara na teritoriji vojno-vazduhoplovne baze u indijskom gradu Bangaloru, saopšteno je iz ruske državne kompanije „Rosoboronoeksport“.
„Posetioci štanda 'Rosoboronoeksporta' u mogućnosti su da se upoznaju s ruskim bespilotnim letelicama: obaveštajno-udarnom 'Orion-E', obaveštajnom 'Orlan-10E' i 'Orlan-30', novitetom iz 2022. godine“, navedeno je u saopštenju.
„Rosoboronoeksport“ će u Indiji predstaviti oko 200 primeraka najperspektivnijeg naoružanja i vojne tehnike ruske proizvodnje, uključujući napredni višenamenski borbeni avion pete generacije Su-57E, laki taktički avion „Šahmat“ i vojno-transportni Il-76MD-90A(E).
„Orlan-30“ je namenjen za izviđanje i podršku artiljeriji, uključujući prenošenje parametara za navođenje i korigovanje paljbe.
Glavna odlika ovog drona, u poređenju s prethodnikom „Orlanom-10“, jeste laserski određivač cilja i daljinomer, koji može da osvetli cilj laserskim zrakom, što mu omogućava da ukazuje na ciljeve navođenim artiljerijskim projektilima i avionskim bombama.
Helikopteri Mi-28 (levo) i Ka-52  - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Grupa američkih kongresmena traži od Bajdena da prekine da pruža pomoć Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala