- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Rusija će izdržati hibridni rat Vašingtona

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Pratite nas
Rusija će izdržati hibridni rat Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom Dana diplomatskog radnika.
„Ove godine obeležavamo svoj praznik u svetlu hibridnog rata koji su Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici pokrenuli protiv naše zemlje. Nema sumnje da će Rusija izdržati sadašnji čas teških iskušenja i prevazići ih, postavši još jača“, istakao je ministar.
Prema njegovim rečima, „rusofobična kampanja“ direktno je uticala na diplomate, od kojih mnoge rade u ekstremnim uslovima, često sa rizikom po zdravlje i život.
„Nastavićemo da činimo sve što je potrebno radi zaštite nacionalnih interesa i stvaranja povoljnih spoljnih uslova za održivi unutrašnji razvoj Rusije i poboljšanja blagostanja njenih građana. Čast i dostojanstvo Otadžbine i svih naših građana nikada nije bio i nikada neće biti predmet bilo kakvih kompromisa“, ocenio je šef ruske diplomatije.
Osim toga, Rusija u uslovima tektonskih pomeranja u svetskoj politici i ekonomiji uspeva da produbi ravnopravnu saradnju sa većinom sveta – državama Velike Evroazije, Afrike i Latinske Amerike.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala