- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kapetan aviona ruskog lidera otkrio ko je glavni u avionu; Putin ispričao anegdote /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin u avionu
Vladimir Putin u avionu - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin ne može se nazvati teškim putnikom, izjavio je kapetan posade aviona „Rusija“, upravnik poslova ruskog lidera Ruslan Kovaljov.

„Ne. Smatram da je naš predsednik najbolji. On nikada ne ulazi kod pilota. Ne traži ništa“, odgovorio je on novinarima na pitanje da li je Putin težak putnik.

On je istakao da poslednju reč na nebu uvek ima kapetan letelice, on odlučuje u cilju očuvanja bezbednosti.
„Mi dobijemo zadatak. Ili ga ispunimo ili ga ne ispunimo zbog nekih drugih objektivnih razloga“, istakao je Kovaljov.

Putin podelio anegdote sa putovanja

Ruski predsednik je danas na sastanku sa predstavnicima avio-industrije ispričao o vanrednoj situaciji koja se dogodila prilikom leta predsedničkog aviona.

„Sećam se, imao sam više tih situacija, bilo je to jednom u avionu: imao je dva motora, u jedan je uletela ptica i motor je prestao da radi. Pitao sam kapetana (letelice): Šta da radimo? On je odgovorio: ‘Pa, dovući ćemo se’. Uzvratio sam: Možda je bolje da se okrenemo i sletimo? Na kraju smo sleteli na neki usputni aerodrom. Uvek je važno napraviti izbor u korist bezbednosti“, ispričao je Putin.

Predsednik se, takođe, prisetio i situacije koja se dogodila sa helikopterom.
„Bilo je veoma važno da stignemo na jedno mesto. Rekao sam: Hajde da krenemo. Kapetan se pojavio. Već sam bio predsednik. I, on (pilot helikoptera) kaže: ‘Ja sam kapetan letelice i ja odlučujem. Neću da letim’. Okrenuo se i otišao. Ovo je izuzetno važna stvar“, objasnio je Putin.
Ruski lider je istakao da piloti imaju veliku odgovornost, jer u njihovim rukama nije samo njihov život, već i životi desetina ljudi.
Predsednik Rusije čestitao je danas zaposlenima u avio-industriji stogodišnjicu domaćeg civilnog vazduhoplovstva, koje je oduvek predstavljalo simbol napretka.
On je na sastanku poručio da Rusija ne treba da se zadovoljava očuvanjem avio-industrije, već da obezbedi njen razvoj i on će biti obezbeđen.
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, dolaze na sastanak normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
RUSIJA
Makron otkrio paradoks Putina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala