Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Simbol slobode: Novak je pobedio i u Orahovcu – uz pomoć srpske dece /video/

© Foto : Youtube/Kosovo Online/PrintscreenČišćenje murala Novaku Đokoviću u Orahovcu
Čišćenje murala Novaku Đokoviću u Orahovcu - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Učenici osnovne škole i gimnazije, zajedno sa nastavnicima i drugim srpskim žiteljima Orahovca, organizovali su se i očistili mural sa likom Novaka Đokovića, koji su sinoć nepoznati počinioci prefarbali belom bojom.
Član Privremenog organa opštine Orahovac Marko Stašić kazao je povodom uništavanja murala sa likom Đokovića da je slučaj prijavljen policiji, ali da ne veruje da će išta biti rešeno.
Toni Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
SPORT
I Nadal postaje svestan – našao je tri razloga zbog kojih je Đoković najbolji
„Ovo je samo još jedan od incidenata u nizu, napad na Srbe, od pucnjave, krađe, ne znam šta više. Imali smo i pljačke u selu, dolazila je policija ali ništa nije rešeno. Slučaj smo prijavili policiji, kamere postoje, ali ne očekujemo da išta bude rešeno. Ne vidim razlog kome nekome smeta sportista koji je najbolji u svetu, on nije ratni zločinac, nekome smeta što je o prvi u svetu i što je Srbin“, kazao je Stašić.
Meštanka Orahovca Olivera Radić kaže da mural sa likom Novak Đokovića i za meštane i za omladinu u Orahovcu predstavlja simbol slobode, koji je neko pokušao da uništi.
„Novak je pobedio za sve nas. Novak je sportista, nije političar, ne bi trebalo nikoga da vređa. On je naš simbol ovde, deca ga vole, navijamo za njega. Ovaj mural nam je bio simbol slobode. Oni koji su ga uništili, pokušali da unište taj san o oslobodi, ali neće uspeti. Mi ćemo mural očistiti i on će zablistati na istom mestu gde jeste“, kazala je Radićeva.
Direktor Gimnazije u Orahovcu Dobrila Vitošević, koja je sa đacima danas došla kako bi očistili mural, kazala je da mural sa likom Đokovića smeta samo onima koji se ne razumeju u sport.
„Svi obožavaju Novaka. Svi ga gledaju i dive se. A smeta onome ko se ne razume u sport, u takmičenje, u uporan rad, detaljno posvećen život cilju, dobrom cilju“, kazala je Dobrila Vitošević, prenosi Kosovo onlajn.
Mural je oslikan u martu prošle godine, a uz njega je tada napisana i poruka na italijanskom i srpskom jeziku: „Nema unazad čak ni da bi se uhvatio zalet“.
Oslikavanje murala Novaka Đokovića u Orahovcu bio je početak projekta „Boja u vazduhu“ koji je pokrenula organizacija „Amići di Dečani“ u saradnji sa umetnikom Milanom Milosavljevićem.
Uništen mural sa likom Novaka Đokovića u Orahovcu - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
SRBIJA
Uništen mural sa likom Novaka Đokovića u Orahovcu: „To su uradili Kurtijevi huligani“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala