- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rusija je zemlja sa najstrašnijim oružjem“: Medvedev se oglasio o „korejskom scenariju“ za Ukrajinu

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Dmitrij Medvedev
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da su priče o „korejskom scenariju“ za Ukrajinu samo – puste želje.

„Još jednom o tome kako će ostaci Ukrajine postati nova Južna Koreja. Jasno je da su razgovori o 'korejskom scenariju' samo puste želje. U fazonu mi ćemo, preostali deo Ukrajine, biti pod zapadnom upravom i zaštitom, a onda ćemo dostići nivo Južne Koreje. Pored toga, ostaje neka nada za ponovno ujedinjenje sa bivšim teritorijama. Teza za internu upotrebu, ništa više od toga“, poručio je Medvedev.

Istovremeno, kako je dodao, ukrajinski propagandisti ne navode da je „podela duž 38. paralele stvorila dve nezavisne države“.

„Donbas i druge teritorije ušli su u sastav Rusije – najveće države sa punim suverenitetom i najstrašnijim oružjem. Ovde je zanimljivo nešto drugo. U Kijevu su sramežljivo provukli tezu da je nemoguća bilo kakva pobeda ukrajinskih vlasti. U najboljem slučaju – podela na delove. A u suštini – ovo je prvi korak ka priznavanju realne situacije na terenu“, zaključio je Medvedev.

Ranije je bivši savetnik kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič izjavio da se sukob u Ukrajini možda neće završiti onako kako Kijev očekuje, te postoji mogućnost da Ukrajina ne povrati svoje teritorije. On je istakao da Zapadu samo preostaje da „formira Južnu Koreju sa garancijama“.
Inače, demilitarizovana zona koja deli Severnu i Južnu Koreju nalazi se na 38. paraleli severne geografske širine. Tu je određena granica nakon potpisivanja sporazuma o primirju 1953. godine kada su zaustavljena borbena dejstva na Korejskom poluostrvu koja su trajala od 1950. godine. Severna i Južna Koreja još nisu sklopile mirovni sporazum.
Ruska artiljerija, Zaporoški pravac, haubica Giacint - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Bivši savetnik Zelenskog: Nemamo 400.000 obučenih vojnika - sve ide ka „korejskom scenariju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala