- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film Fransoa Ozona „Zločin je moj“ otvara 51. FEST

© Foto : Sputnjiku ustupio FESTFilm Fransoa Ozona „Zločin je moj“ otvara 51. FEST
Film Fransoa Ozona „Zločin je moj“ otvara 51. FEST - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Krimi drama „Zločin je moj“ francuskog autora Fransoa Ozona, otvoriće 24. februara 51. FEST i tako će srpska publika pre francuske videti novo ostvarenje jednog od najznačajnijih evropskih reditelja svoje generacije.
Projekcija na FEST-u biće međunarodna premijera novog filma Fransoa Ozona koji u francuske bioskope ulazi tek 8. marta. Prethodni njegov film „Peter fon Kant“ otvorio je Berlinski filmski festival 2022. godine.
Fransoa Ozon je izjavio da je film "Zločin je moj", u suštini, priča o „trijumfu sestrinstva“ i svojevrsno odavanje počasti radovima Žana Renoara, Fransoe Trifoa, Ernsta Lubiča i Frenka Kapre, naročito američkim romantičnim komedijama iz tridesetih godina prošlog veka.
„Na mene je uticalo i to kako su Amerikanci prikazivali Pariz toga vremena, kao što je film 'Viktor/Viktorija' Blejka Edvardsa“, izjavio je Ozon.
Lik, koji tumači slavna Izabel Iper, inspirisan je glumicom Sarom Bernar.
Glavne junakinje igraju mlade nade francuske kinematografije, Nadia Tereskiević i Rebeka Marder, rame uz rame sa slavnim kolegama Izabel Iper, Fabrisom Lukinijem, Denijem Bunom i Andreom Disolijeom.
Reč je 23. igranom ostvarenju Fransoe Ozona, čiji su filmovi često bili na programu FEST-a, poput naslova „Sve je prošlo dobro“ (2021), „Milošću Božjom“ (2018), „Dvostruki ljubavnik“ (2017), „Franc“ (2016), „Nova prijateljica“ (2014), „Mlada i lepa“ (2013), „Bazen“ (2003), „Osam žena“ (2002).
Projekcija filma zakazana je za 24. februar u 19.30 časova u Mts Dvorani, a FEST će trajati do 5. marta pod sloganom „Strast života".
KULTURA
FEST: „Beogradski pobednik“ Lordanu Zafranoviću i Den Tani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala