- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cibona pobedila desetkovani Borac – Čačani prete tužbom

© Foto : ABA liga / Borac Čačak / Duško RadišićRadovan Đoković
Radovan Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Košarkaši Borca iz Čačka poraženi su od Cibone u napetoj završnici sa 84:83 u meču 18. kola ABA lige. Duel srpskog i hrvatskog kluba odigran je iako su zbog bolesti domaćini imali na raspolaganju samo sedmoricu igrača (četiri juniora), a i tako desetkovani, bili su blizu senzacije.
Čačani su tri sekunde pre kraja vodili sa 83:82, ali je Sven Smajlagić pogodio dvojku u poslednjoj sekundi i doneo pobedu rastrzanim Zagrepčanima.
Prevagu na tasu Cibone doneli su Borna Kapusta sa 22 poena i 12 asistencija, Aleksandar Aranitović sa 14, Krešimir Radončić sa 10 i Lovro Mazalin sa devet poena i 13 skokova.
Najefikasniji u sastavu Borca bili su Hanter Hejl sa 29 poena i devet skokova, Diante Boldvin sa 24 poena i sedam asistencija, Đorđe Ćurčić je imao 14, a Pavle Nikolić 11 poena.
Inače, Borac je pre utakmice na zvaničnom sajtu objavio dopis koji je poslao ABA ligi, u kojem je ponovo istakao zahtev da se utakmica sa Cibonom odloži usled bolesti igrača.
Klub iz Čačka je krajem prošle nedelje zatražio odlaganje utakmice zbog zdravstvenih problema u svom sastavu. ABA liga nije dostavila odobrenje zbog čega je predsednik Borca Predrag Pantović juče održao vanrednu konferenciju za medije.
Regionalna liga je utakmicu između Borca i Cibone pomerila za utorak, što nije zadovoljilo rukovodstvo čačanskog kluba koje najavljuje možda i sudsku tužbu protiv ABA lige.
Plasman obezedio Sofascore
 Dušan Ristić i Marko Jagodić Kuridža - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
SPORT
Ristić iz Istanbula za Sputnjik: „Ljudi su zabrinuti – nadam se da više neće biti potresa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala