- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zbog kvara veliki deo Republike Srpske bez struje, ekipe rade na sanaciji

CC0 / Unsplash / Dalekovod
Dalekovod - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Veliki deo Republike Srpske je ostao bez struje zbog havarije na elektroenergetskim objektima Elektroprenosa BiH u Bjelajcima u Mrkonjić Gradu, izjavio je direktor Elektrokrajine Dragan Čavić.
"Oni preduzimaju sve aktivnost da aktiviraju snabdevanje električnom energijom iz drugih pravaca. To nije nadležnost Elektrokrajine, ali ekipe iz Elektroprenosa rade sve da što pre reše problem", rekao je Čavić za RTRS.
Bez struje su ostali Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad i Sanski Most u FBiH.
Srđan Mazalica, rukovodilac Operativnog područja Banjaluka u Elektroprenosu BiH rekao je za RTRS da je došlo do delimičnog raspada električne mreže u Republici Srpskoj i BiH, i to se, kako ističe, desilo usled niza malo verovatnih događaja, koji kada su se skoro istovremeno desili, izazvali lančanu reakciju, a ta reakcija dovela je do naglog pada mreže.
„Došlo je do ispada većine trafostanica od 110 kilovoltnih u ovom delu Srpske i BiH. Vrlo brzo smo vratili napajanje 110 kilovoltne mreže preko 400 kilovoltnog dalekovoda iz Stanara i Tuzle i potrebno je određeno vreme da se sve sanira“, poručio je Mazalica.
On je zamolio građane da imaju strpljenja dok se kvarovi ne otklone.
„UElektroprenosu sam od 2005. godine i otkada radim ovo se nikada nije desilo“, naglasio je Mazalica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala