Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučević: Grčko nepriznavanje tzv. Kosova od - prijateljski stav prema Srbiji

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeMinistar odbrane Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Grčke Mariom Levanti
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Grčke Mariom Levanti - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Grčke Mariom Levanti.
Ministar Vučević zahvalio je na podršci Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, kao i kontinuiranoj podršci evropskom putu Srbije. On je napomenuo da je nepriznavanje takozvanog Kosova od strane Grčke prijateljski stav prema Srbiji, a ujedno i pokazatelj doslednosti zvanične Atine u poštovanju suverenosti drugih država, saoptilo je Ministarstvo odbrane.
Ministar odbrane dodao je da je za Srbiju Grčka značajan međunarodni partner i članica EU sa kojom tradicionalno imamo najbliže odnose.

Ministar Vučević istakao je da je bilateralna vojna saradnja sa Grčkom izrazito razvijena i da težište saradnje u oblasti odbrane čini vojno-vojna saradnja, kao i vojnoobrazovna saradnja, koja se ogleda kroz obučavanje i usavršavanje u obrazovnim centrima dve zemlje.

On je rekao da ćemo sa Grčkom, kao značajnim partnerom, nastaviti da negujemo i unapređujemo bliske odnose u svim oblastima od obostranog interesa. Tokom današnjeg susreta, ministar Vučević uputio je poziv za posetu ministra nacionalne odbrane Grčke Srbiji, kako bi otvorili nova poglavlja saradnje i potvrdili zajedničko opredeljenje da, unapređujući bilateralnu vojnu saradnju, doprinosimo daljem jačanju odnosa dve države i dva naroda.

Ambasadorka Levanti izrazila je nadu da će razvoj grčko-srpskih odnosa biti nastavljen na obostranu korist. Ona je istakla da očekuje da će tokom svog boravka u Srbiji doprineti unapređenju saradnje u oblasti odbrane, saobraćaja i energetike, navodi se u saopštenju..
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala