- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Balon razdora – novo opasno zaoštravanje odnosa SAD i Kine | Svet sa Sputnjikom

© AP Photo / Larry MayerPentagon je uočio nešto za šta veruje da je balon za nadzor na severu Sjedinjenih Američkih Država i pomno ga prati
Pentagon je uočio nešto za šta veruje da je balon za nadzor na severu Sjedinjenih Američkih Država i pomno ga prati - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Let kineskog balona visoko u nebu iznad američkog kontinenta, slučajni, kako tvrde u Pekingu, ili namerni s ciljem špijunaže, po verziji Vašingtona, pokazao je koliko nisko preko noći mogu da padnu odnosi SAD i Kine.
Ne samo da je otkazana poseta državnog sekretara Entonija Blinkena Pekingu, već je do daljnjeg miniran svaki pokušaj otopljavanja u odnosima, a mediji uveliko spekulišu da su SAD tražile do Japana da na njegovoj teritoriji rasporede hipersonične i krstareće rakete – s ciljem suprotstavljanja Kini.
Zašto su odnosi SAD i Kine bili i ostali hod po žici iznad provalije?
Kuda vodi ubrzana eskalacija tenzija između dve supersile?
Da li SAD, posle ruskog, žure da otvore i „kineski front“?
Ovo su samo neka od pitanja o kojima u emisiji "Svet sa Sputnjikom" govore dugogodišnji dopisnik iz Pekinga Milorad Denda i advokat i publicista Branko Pavlović.
Emisiju „Svet sa Sputnjikom“ koju uređuje i vodi Tatjana Trikić možete slušati svakog ponedeljka od 18 časova na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca.
Svet sa Sputnjikom, 6.2.2023.

O emisiji „Svet sa Sputnjikom“

Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Sada u novom terminu – svakog ponedeljka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala