- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Srbiji upućena protestna nota; Ambasadorka pozvana na razgovor

CC0 / Pixbay / Pismo
Pismo - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Hrvatska je uručila ambasadorki Srbije u Zagrebu protestnu notu zbog toga što je saborskom poslaniku zabranjen ulazak na teritoriju Srbije.
Kako prenose hrvatski mediji, tamošnji ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman kontaktirao je srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića kome je preneo nezadovoljstvo Hrvatske jer je šefu „Suverenista” Marijanu Pavličeku u subotu zabranjen ulazak u Srbiju.
„Ministar Grlić Radman je juče (u nedelju), čim je saznao za navedeni slučaj, kontaktirao kolegu Ivicu Dačića te mu iskazao nezadovoljstvo postupanjem prema hrvatskim državljanima, kojima se zabranjuje ili otežava ulazak u Republiku Srbiju", rekli su agenciji Hina iz Ministarstva spoljnih i evropskih poslova.
„Jednako tako, protest je prenesen i ambasadorki Republike Srbije u Zagrebu, koja je tim povodom pozvana jutros na na razgovor", dodaje se u saopštenju.
Saborski zastupnik i član saborskog Odbora za Hrvate van Hrvatske Marijan Pavliček pozvan je da u subotu, 4. Februara prisustvuje 6. Šokačkoj večeri, koju je organizovalo vojvođansko Hrvatsko kulturno-umetničko društvo „Antun Sorg”.
Međutim, Pavliček nije došao na tu manifestaciju jer mu srpska policija nije dozvolila ulazak u Srbiju. On je Večernjem listu rekao da ne zna što je razlog za to, prenosi Indeks.
REGION
„Hrvatska neće podizati ograde na granici sa BiH“: Plenkovićeva poruka iz Mostara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala