- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sečin: Ako Evropa neće da kupuje rusku naftu - neće ni određivati njenu cenu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaDirektor "Rosnjefta" Igor Sečin
Direktor Rosnjefta Igor Sečin - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Referentna cena za rusku naftu može se formirati samo na onim tržištima na kojima se ona prodaje, rekao je Igor Sečin, generalni direktor „Rosnjefta“ na Indijskoj energetskoj nedelji energije u Bangaloru. Komentarišući sankcije EU protiv ruske nafte, on je citirao Knjigu Propovednika.

"Što se tiče prognoza cena i isporuka iz Ruske Federacije, ne bi trebalo da bude previše uzbuđenja oko popusta. Mislim da stručnjaci znaju kako da reše ta pitanja. Tržište prihvata sve komercijalne transakcije, ukupnost tih transakcija na kraju daje procenjenu vrednost koja se koristi za kalkulacije. Dakle, ako ruska nafta ne bude ulazila na evropsko tržište, onda neće ni postojati referentna cena za rusku naftu koja ne ulazi“, rekao je Sečin.

„Referentne cene će se formirati tamo gde zapravo ide nafta. U prvoj fazi, po svemu sudeći, moraćemo da odustanemo od fjučersa, obračune u fjučersima, kako bismo prilagodili ove tržišne pokazatelje“, objasnio je Sečin.
„U celini, odavno je zapisano u Propovedniku: „ Što je krivo ne može se ispraviti, a što nedostaje ne može se izbrojiti“, naglasio je šef „Rosnjefta“.
Sjedinjene Američke Države, zajedno sa saveznicima, od 5. februara zabranjuju svojim kompanijama i građanima da pomorskim putem prevoze ruske naftne derivate koji se ne uklapaju u granične cene – 100 dolara po barelu za naftu kojom se trguje po premijum ceni i 45 dolara za naftu kojom se trguje uz popust.
Rosnjeft - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
RUSIJA
Prvi čovek ruskog naftnog giganta: Evropa će plaćati gas 3-5 puta skuplje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala