- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MIP Rusije: Moskva spremna da pomogne Damasku u otklanjanju posledica zemljotresa

© AP Photo / Ghaith AlsayedPosledice razornog zemljotresa u Siriji
Posledice razornog zemljotresa u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov uputio je sirijskom kolegi Fejsalu Mikdadu sučešće povodom posledica zemljotresa u Siriji, izražavajući spremnost da pomogne u otklanjanju posledica katastrofe, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

„Ministar je preneo reči podrške porodicama i prijateljima nastradalih i poželeo brz oporavak povređenima. Takođe je potvrđena spremnost da se pruži neophodna pomoć u otklanjanju posledica tragedije, koju je doživeo prijateljski sirijski narod“, piše u saopštenju ruskog MIP-a.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ministar odbrane Sergej Šojgu naredio ruskoj vojsci u Siriji da pomogne vlastima zemlje u otklanjanju posledica zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.
Zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihtera u ponedeljak rano ujutro pogodio je jugoistočnu Tursku. Prema poslednjim podacima, poginula je 1121 osoba, povređeno 7634. Takođe je stradalo nekoliko regiona Sirije, a zemljotres se osetio i u libanskoj prestonici Bejrutu. U Siriji je prema poslednjim informacijama poginulo više od 400 ljudi, povređeno je skoro 1300. Oko 13.25 dogodio se još jedan zemljotres – jačine 7,6 stepeni po Rihterovoj skali, saopštili su turski seizmolozi.
Ruski transportni vojni avion Il-76 - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
RUSIJA
Ruski spasioci kreću u Siriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala