- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika je strana u sukobu u Ukrajini - kako onda da vrši inspekciju ruskih vojnih objekata?

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaZamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Teško je zamisliti da američki oficiri vrše inspekciju ruskih vojnih objekata kada su strana u sukobu u Ukrajini, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.
„Situaciju sa inspekcijama razmatramo u istom kontekstu kao i pitanje održavanja sednice Bilateralne konsultativne komisije o START-u. Teško je zamisliti oficire američkih oružanih snaga koji vrše inspekciju vojnih objekata Ruske Federacije“, rekao je on novinarima u ponedeljak.
„Prema tome, kao predstavnici strane u sukobu, oni bi ušli u dubinu naše teritorije sa deklarativnim ciljevima - potrebom za verifikacijom odredbi sporazuma START“, dodao je Rjabkov.
On je istakao da je Rusija primila k znanju saopštenje da su SAD spremne da eliminišu sve prepreke kako bi eksperti iz Rusije mogli da izvrše inspekciju na američkoj teritoriji.
„Mi se ne odričemo sporazuma, mi smo mu posvećeni. U potpunosti se pridržavamo centralnih odredbi o brojčanim ograničenjima nosača raketa i bojevih glava. Uvek smo to radili i nastavićemo to da radimo“, objasnio je Rjabkov novinarima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala