- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Upozorenje meteorologa: Snažan vetar u Srbiji, mećava na planinama

© Foto : Ustupljeno SputnjikuSneg na Zlataru
Sneg na Zlataru - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje da će jak i olujni severozapadni vetar stvarati snežne nanose u planinskim predelima. RHMZ upozorava i da se do 10. februara u jutarnjim satima očekuje umeren i jak mraz.
U planinskim predelima se do kraja dana i sutra očekuje snežna mećava, navodi se u upozorenju RHMZ-a. Nove padavine će biti slabije nego u prethodnih 36 sati, pa se očekuje manje novog snega, ali će jak i olujni severozapadni vetar stvarati snežne nanose.
Za danas je uključen žuti meteoalarm za teritoriju Srbiju zbog snega i vetra, osim za Vojvodinu i Beograd. Za sutra, prema najavama RHMZ, cela Srbija će biti pod žutim i narandžastim meteoalarmom (opasne vremenske pojave) zbog niskih temperatura.
Udari vetra danas će dostizati 20 metara u sekundi (više od 70 kilometara na sat), a sutra ujutro i pre podne 15 metara u sekundi (oko 55 kilometara na sat). Postepeno slabljenje vetra i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se sutra posle podne i uveče.
Tokom većeg dela naredne sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz (od -12 do -5 stepeni Celzijusa), na planinama i do -20 stepeni.
Dnevne temperature će biti između -2 do 2 stepena, pa se mestimično očekuju i ledeni dani.
Od sledećeg vikenda porast temperature.
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
DRUŠTVO
Vreme danas: Umereno i potpuno oblačno, vetrovito, najviše jedan stepen
Sneg koji je na nekim mestima dostigao i po 2 metra zavejao domaćinstva na Vlasinskom jezeru - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
DRUŠTVO
Put Kopaonik – Brus i dalje neprohodan, u Srbiji bez struje 25.000 korisnika /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala