- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sneg u Srbiji: Smetovi na planinama, zavejana Crna Trava, saniraju se problemi sa strujom

© Tanjug / Sava RadovanovićSneg, Srbija
Sneg, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Sneg koji od subote pada u višim predelima Srbije napravio je probleme. Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica – Novi Pazar, u mestu Brnjica.
MUP je apelovao na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni.
Sneg, praćen olujnim vetrom, potpuno je zavejao opštinu Crna Trava, preneo je RTS.
Veliko nevreme izazvalo je nešto veći broj kvarova na distributivnoj mreži električne energije, posebno u brdsko-planinskim područjima zapadne, centralne i južne Srbije, kažu u Elektrodistribuciji Srbije.
I pored veoma teških uslova na terenu — visokih smetova, jakog vetra, neprohodnih puteva, sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije su, uz veliko angažovanje, uspele da saniraju većinu kvarova, ističu u EDB.
Prema izveštaju sa terena, u 18 časova bez električne energije na teritoriji Republike Srbije bilo je 1.844 korisnika.
Prema informacijama iz čačanske Elektrodistribucije, oko 16:30 sati uspostavljeno je redovno snabdevanje strujom u nekoliko čačanskih i dragačevskih sela.
Na području vlasotinačke opštine trenutno je najteža situacija na putu Vlasotince-Jastrebac-Donja Lopušnja-Bistrica, koji je neprohodan i gde visina snega iznosi i do 70 centimetara, saopštile su lokalne vlasti.
„Otežano je kretanje i na ostalim opštinskim putnim pravcima u brdsko-planinskom delu opštine. Mehanizacija se teško probija. Očekuje se da ovaj pravac tek sutra bude prohodan. Savet je svima, koji ne moraju, da ne kreću na put, pogotovo ne bez zimske opreme“, izjavio je načelnik Opštinske uprave i član Štaba za vanredne situacije Marjan Stanković.
Mehanizacija trenutno pokušava da se probije i na putu D. Dejan-G. Dejan-Zlatićevo-Jakovljevo-Tegošnica, kao i na putnom pravcu Vlasotince-D. Lomnica-Sredor-Lipovica.
„Situacija na terenu pogoršana je sinoćnjom snežnom olujom. Solju i rizlom posipaju se i ulice u samom Vlasotincu, kako bi se sprečila pojava poledice“, kazao je načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince Ivan Stanković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala