- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruskinja prvi put osvojila titulu najlepše udate „Mis Univerzum“/foto/

© Sputnik / Evgeny BiyatovKasting za takmičenje "Mis Rusije"
Kasting za takmičenje Mis Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Elena Maksimova iz Udmurtske Republike u Rusiji osvojila je titulu „Mis Univerzum 2022“ na međunarodnom takmičenju u kome učestvuju udate žene.

„Trideset četvorogodišnja žena iz Udmurtske Republike Elena Maksimova je pobedila na takimčenju i osvojila titulu ‘Mis Univerzum 2022’, finale je održano 4. februara u Sofiji“, rekli su u pres službi.

U finalu je učestvovalo 120 žena iz raznih zemalja: Kine, Tajlanda, Filipina, Japana, Indije, Belorusije, Ukrajine, Nemačke, Španije, SAD i drugih. Prvi put u istoriji takmičenja koje se održava od 2007. godine je prvo mesto osvojila predstavnica Rusije. Ove godine je takmičenje organizovano od 30. januara do 5. februara u Sofiji.
Elena Maksimova je rođena u selu Gija u Udmurtskoj republici. Radi kao direktor mreže naučnih centara u Iževsku, ima dvoje dece, voli da putuje i već je bila u 34 zemlje. Ona je 2021. godine bila druga pratilja „Mis Univerzum“ Rusije, što joj je pružilo mogućnost da predstavlja Rusiju u međunarodnoj fazi takmičenja.
„Konkurencija je bila veoma jaka, veliki broj žena se prijavio i sve one mogu da budu pobednice. Počastvovana sam što predstavljam zemlju na tako ozbiljnom takmičenju i veoma sam srećan što sam pobedila. Posebno je divno što sam prva učesnica koja je Rusiji donela pobedu“, rekla je Maksimova.
Pobednica takmičenja - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
MULTIMEDIJA
Mis Univerzuma: 84 lepotice iz celog sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala