- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Ukrajinske vlasti pripremaju provokaciju u Kramatorsku

© Sputnik / Vladimir Baranov / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije na zgradi Ministarstva odbrane
Zastava Rusije na zgradi Ministarstva odbrane - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Ruska vojska saopštila je da ima informacije o planovima ukrajinskih specijalnih službi da organizuju provokaciju u Kramatorsku kako bi optužile rusku vojsku za udare na civilne ciljeve.
„Prema informacijama koje je potvrdilo više nezavisnih izvora, ukrajinske specijalne službe nameravaju da u najskorije vreme izvedu veliku provokaciju kako bi optužile Rusiju da je navodno počinila ratne zločine“, saopštio je međuresorni štab za koordinaciju humanitarnog odgovora u Ukrajini Ministarstva odbrane Rusije.
U saopštenju se navodi da su ukrajinske vlasti planirale u Kramatorsku kontrolisano dizanje u vazduh zgrada lokalne narkološke i onkološke ambulante, kao i prve gradske bolnice.
U saopštenju štaba se navodi da je svrha ove provokacije Kijeva „da se Rusija optuži za navodno namerni napad na civilne objekte“.
U štabu su istakli da su ukrajinske službe dovele zapadne novinare u Kramatorsk.
„U pratnji pripadnika Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), u grad Kramatorsk su već stigli novinari zapadnih medija, koji su sada smešteni u hotelu ‘Safir’“, precizira se u saopštenju.
Takođe se dodaje da je osoblje medicinskih ustanova evakuisano i, do daljeg, prebačeno na format rada na daljinu.
„U zapadnim medijima, dizanje u vazduh zdravstvenih ustanova u Kramatorsku biće predstavljeno kao još jedno zlodelo ruskih trupa, koje zahteva odgovor svetske zajednice i ubrzanje isporuka raketa dugog dometa Kijevu za udare po ruskoj teritoriji“, ističe se u saopštenju.
„U svetlu vojnih neuspeha ukrajinske vojske, kijevske vlasti pokušavaju ovakvim provokacijama da pojačaju pritisak na javno mnjenje u zapadnim zemljama kako bi proširile asortiman savremenog naoružanja i vojne tehnike za Oružane snage Ukrajine“, zaključuje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala