- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Izlazak iz bunkera: Zelenski postao „junak” tek kad je dobio garancije od Putina

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski maše novinarima nakon sastanka sa „normandijskom četvorkom“ u Francuskoj.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski maše novinarima nakon sastanka sa „normandijskom četvorkom“ u Francuskoj. - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Izjava bivšeg izraelskog premijera Naftali Beneta da je Zelenski izašao iz bunkera tek kad je dobio garancije Putina da neće biti ubijen pokazuje da predsednik Ukrajine ratuje marketinški a ruski lider – viteški.
Bivši premijer Izraela Naftali Benet izjavio je da se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na početku specijalne vojne operacije krio u bunkeru, a da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin dao reč da ga neće ubiti.

Putin ratuje viteški, a Zelenski marketinški

Izjava bivšeg izraelskog premijera Naftali Beneta potvrdila je da Vladimir Putin ratuje viteški, dok Volodimir Zelenski ratuje marketinški, kaže za Sputnjik Đuro Bilbija, urednik portala „Fakti“.
Zelenski je komičar koji je uveo i sebe i svoju zemlju u jedan tragičan rat iako će on najverovatnije, kako je jedan američki analitičar rekao, pobeći u Poljsku ili dalje na Zapad.
Režim Zelenskog kog Amerikanci koriste za rat protiv Rusije ne može ratovati viteški, jer je sam Zelenski je iz rusko-govorećeg dela Ukrajine, a postoje snimci da je on krajem 2014. ili početkom 2015. pre nego što je postao predsednik Ukrajine, bio u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici.
„Kad su mu pričali da su momci iz Donjecka na 'ladama' naterali u bekstvo posadu jednog ukrajinskog tenka on je vrlo oduševljen rekao: krasavci. To u prevodu na srpski znači lepotani, sjajni momci i u tom istom razgovoru, koji je snimljen, postoje njegove reči da su Rusi i Ukrajinci jedan narod.“

Rusija ne ratuje punom snagom

Bivši izraelski premijer Naftali Benet bio je posrednik u pregovorima Kijeva i Moskve i te pregovore je, po njegovom svedočenju, prekinula Amerika jer je naredila Zelenskom da izađe iz njih iako je bilo napravljeno više od 15 različitih varijanti sporazuma, podseća Bilbija.
Benet sam kaže da su Amerikanci to uradili zato što su pokušali da na vojnom planu bace Rusiju na kolena.
„Putinove garancije Zelenskom potpuno se uklapaju u tadašnji ruski pristup problemu Ukrajine i u tome nema ničeg iznenađujućeg, jer inače, Rusija do sada barem ne ratuje protiv ukrajinskih snaga punom snagom i ne koristi sva svoja sredstva. Rusija nijednom nije, a rat traje skoro godinu dana, posegnula za 'tepih bombama', a mogla je“.

Putin – najhumaniji lider velikih sila

Kad su Ukrajinci zapadno od Harkova napravili svoju „čuvenu ofanzivu“ na kojoj grade ceo svoj propagandni imidž, do toga je došlo zato što je Rusija tamo ratovala mimo svih ratnih pravila i imala je na frontu od više desetina kilometara samo 2.000 koji se nisu ukopali.
Iako su Ukrajinci izašli na otvoreni teren, Rusija nije htela da ih tuče „tepih bombama“ iako nekoliko bombardera Su-22 mogu da isporuče kasetnih bombi snage kao 400 krstarećih raketa „kalibar“.
„Rusija ni to nije radila jer zna da Ukrajina u ovom ratu koristi i rusko i rusko-jezično stanovništvo i da čak to stanovništvo baca na najopasnije linije fronta jer onima koji rukovode današnjom Ukrajinom Ukrajinaca–Rusa i rusko govorećih Ukrajinaca uopšte nije žao. Za razliku od Putina kome jeste žao i tih Ukrajinaca koji su mobilisani, zavedeni i navedeni da ratuju za jedan neonacistički režim. Čak je jedan američki analitičar Skot Riter rekao da Zapad ima sreće što ima naspram sebe i ukrajinske vlasti Vladimira Putina koji je verovatno najhumaniji, najmekši i najdemokratskiji od svih lidera velikih zemalja.“

„Nisam uplašen“: Kako je Zelenski izašao iz bunkera

„Znao sam da je Zelenski u opasnosti i da se krije u bunkeru. Pitao sam Putina, 'Da li planirate da ubijete Zelenskog?', on je rekao da ga neće ubiti“, izjavio je Benet.
Rekao je Zelenskom da mu je predsednik Putin to potvrdio još jednom i da je on to shvatio kao obećanje.
Benet je dodao da se sa Zelenskim čuo neposredno nakon tročasovnog razgovora sa Putinom, i da mu je rekao, „Upravo sam izašao sa razgovora sa Putinom, neće te ubiti“.
„On me je upitao, 'Jesi li siguran', odgovorio sam: '100 odsto'“, izjavio je Benet i dodao da je dva sata kasnije ukrajinski predsednik slikao selfi u svojoj kancelariji i napisao da „nije uplašen“.
A analizu aktuelnih dešavanja pogledajte u novom izdanju emisije Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala