- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ruski imperator“ porazom otišao u penziju

© AP Photo / Greg BeachamFjodor Jemeljanenko
Fjodor Jemeljanenko - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Legendarni ruski MMA borac Fjodor Jemeljanenko (46), jedan je od najbolji svih vremena, ovog vikenda je zvanično otišao u penziju i to posle poraza od aktuelnog prvaka teške kategorije Amerikanca Rajana Bejdera (39).
Bejder je u januaru 2019. godine već jednom nokautirao Fjodora za samo 35 sekundi borbe i naneo mu najteži poraz u karijeri, pa je Rus upravo protiv njega želeo i da završi bogatu karijeru.
Kada je reč o samoj borbi, razlika u brzini između sedam godina lađeg Bejdera i 46-godišnjeg Jemeljanenka bila je evidentna od samog starta.
Amerikancu nije trebalo dugo da „načne“ Jemeljanenka desnim krošeom. Bejder se namestio u povoljnu poziciju pre nego je raspalio po Rusu, pa sudiji Herbu Dinu nije ostavio drugog izbora nego da prekine meč.
Jemeljanenko je bio dirnut zbog ovacija i aplauza koje je dobio od publike.

„S jedne strane tužan sam, naravno, što se nisam borio kako sam želeo. Ali s druge strane, tako sam srećan što svi ovi ljudi ovde navijaju za mene, a svi ovi veterani koji su koračali sa mnom skoro 20 godina su došli da me pozdrave. Tako sam srećan što vidim sve borce koji su došli ovde. Hvala svima“, rekao je Fjodor.

Bejder je posle meča priznao da nije baš uživao u onome što je uradio i pozvao publiku da pozdravi „Ruskog imperatora“.
„Bilo je i gorko i slatko. Fjodor je moj idol, kao i idol mnogih MMA boraca. Stavio je ovaj sport na svoja leđa. Taj čovek je legenda, i tako mi je drago što sam mogao da budem deo njegove priče. Hvala puno, Fjodore. Ti si čovek. Ali morao sam da odradim svoj posao. Pobedio sam te, a ti moraš da ideš dalje“, rekao je Amerikanac.
Loše veče imao je i Fjodorov učenik, Anatolij Tokov, koji je poražen u meču za titulu od strane Amerikanca Džonija Elbina.
Fjodor Jemaljanenko  - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
SPORT
Kako je Fjodor uništavao rivale /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala