- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Belorusija ima lek za „abramse“ i „leoparde“

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem "Buk" u zoni specijalne vojne operacije
Raketni sistem Buk u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Beloruski robotizovani sistemi su napravljeni da uništavaju moderne tenkove, klase „leopard“ i „abrams“, saopštio je agenciji Belta nezavisni vojni analitičar Aleksandar Alesin.
"Naši robotizovani sistemi omogućavaju da se na daljinu, bez ljudske intervencije, bez njihovog ugrožavanja, izvode operacije, kako protivtenkovske, tako i protiv ljudstva. To jest, imamo robote koji omogućavaju da se, koristeći savremenog protivtenkovskog raketnog sistema, izađe na položaj i pogode moderne tenkove, kao što su leopard, abrams. To je naš odgovor. Ako krenu na nas, uz, recimo, protivtenkovske sisteme Konkurs, Kornet, Šturm i tako dalje, imaćemo i robotski protivoklopni sistemi“, rekao je Aleksandar Alesin.
Prema njegovim rečima, još jedan važan sistem je beloruska verzija protivvazdušnog sistema Buk.
"Zove se Buk, ali to je marketinški trik. U stvari, to je čisto beloruski proizvod. On poseduje šasiju iz Minske fabrike traktora, autopilot raketu. Sve je to domaća proizvodnja. Ako uspostavimo serijsku proizvodnju, moći ćemo da osiguramo, kako svoje potrebe, a zauzećemo i solidnu nišu na svetskom tržištu opreme za protivvazdušnu odbranu. Pored toga, ništa manje važni nisu ni sredstva za elektronska izviđanja i radari“, dodao je vojni analitičar.
Tenkovi leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
RUSIJA
Predsednik Dume: Tenkove „leopard“ zadesiće ista sudbina kao i one fašističke kod Staljingrada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala