- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predstavnik Erdoganove administracije: Kolonijalni poredak Zapada uzrok globalne nepravde

© PixabayNovi svetski poredak - ilustracija
Novi svetski poredak - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
Pratite nas
Kolonijalni poredak koji je uspostavio Zapad u osnovi je globalne nepravde, izjavio je šef Uprave za komunikaciju administracije predsednika Turske Fahretin Altun.
Prema njegovim rečima, mir se suočava s nepravdom kako u epohi tradicionalnih medija, tako i danas – u eri elektronskih medija.
„Da bi se privukla pažnja na novonastalu nepravdu, šef turske države je izjavio da je 'svet više od petine' i da je 'pravedniji svet mmoguć'. Glavna briga našeg predsednika (Redžepa Tajipa Erdogana) jeste da skrene pažnju na svetsku nepravdu i da doprinese rešavanju tog problema“, rekao je Altun, a prenosi agencija „Anadolija“.
Prema mišljenju turskog političara, uzrok nepravde u sferama politike, ekonomije i kulture jeste kolonijalni poredak koji je uspostavio zapadni svet.
„Ta fundamentalna dinamika je u osnovi globalne nepravde. Pritom, drugi nezamenljivi aspekt, koji završava taj proces, jeste zapadni sistem zavisnosti. Kolonijalni sistem koji je izgradio Zapad nije mogao i ne može da postoji bez zapadnog sistema zavisnosti. Drugim rečima, i akteri koji su stvorili zapadni kolonijalni sistem, i akteri koji ga podržavaju, uključujući i one iz nezapadnog sveta, koji u zapadnjaštvu vide svoju glavnu političku motivaciju, vrete se oko te ose, zaviseći od Zapada“, naveo je Altun.
Komentarišući razvoj događaja proisteklih iz masovne upotrebe interneta, Altun je naveo da se, kada se internet pojavio, stekao utisak o velikoj revoluciji u oblasti komunikacije. Prema njegovim rečima, ljudi su veoma brzo počeli da se menjaju, postajući kritičniji, pre nego optimističniji.
„Zbog čega? Zbog toga što smo brzo videli da je povećanje količine informacija donelo još jedan problem. To je i izvor informacija, i problem verodostojnosti informacija. Kako rešiti taj problem? Svuda su informacije. Koje su verodostojne i kojim informacijama se može verovati? Suočili smo se s nedostatkom kriterijuma“, dodao je Altun.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala