- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvaničnici „peru ruke“, fali jedan potpis, a majka najavljuje tužbu – kratka priča o sportu u Srbiji

CC0 / Unsplash/dylan nolte / Stara fudbalska lopta
Stara fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Verovalo bi se da je dodeljivanje godišnjih nagrada, naročito u oblasti sporta, događaj koji ujedinjuje sve zainteresovane i širi sportski duh, naročito u manjim sredinama gde je neophodna dodatna motivacija da bi se uopšte bavilo time. Nažalost, u Prokuplju se desilo potpuno suprotno.
Izbor za sportistu godine je prerastao u slučaj koji će, po svemu sudeći, završiti na sudu, a okolnosti su više nego bizarne.
Odlukom komisije za sportistu godine je izabran fudbaler Topličanina Luka Paunović, kao dugogodišnji član tog kluba koji beleži sasvim solidne rezultate i trenutno je član trećeg ranga takmičenja srpskog fudbala.
Prva sporna stvar u svemu je da je komisija koja je odlučivala imala mandat da to uradi za prethodnu godinu, a gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović tvrdi da nije potpisao rešenje o formiranju komisije za 2022. godinu i da je to ostavljeno Sportskom savezu.
Petočlana komisija, kako pišu Južne vesti, donela je odluku da Paunoviću dodele priznanje u glasanju sa 3:2, ispred mladog gimnastičara Ivana Grujića, člana GK Topličanin koji je u 2022. godini osvojio 17 medalja.
Jedan od članova komisije, koji je glasao za Paunovića nije potpisao zapisnik za izbor sportiste godine, a vrhunac bizarnosti je izjava sekretara Sportskog saveza Božidara Jovića koji kaže da to telo, iako drugačije tvrdi gradonačelnik, nema ništa sa izborom komisije niti sa izborom sportiste.
Da stvar bude još spektakularnija, u celu priču se uključila i majka mladog gimnastičara koja je navela da je angažovala advokata i da će pravdu potražiti na sudu.
Dakle, kratka priča sa mnogo aktera i slika i prilika funkcionisanja sporta na nižim nivoima, koji moraju da budu zdravi i ispravni kako bi u daljoj nadgradnji doprineli i sportu na višem, državnom nivou, a što bi svima trebalo da bude prvenstveni cilj.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala