- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska prvi put od početka specijalne operacije uništila norveški PVO sistem „nasams“

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u zoni specijalne vojne operacije
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Ruske snage nastavljaju ofanzivu u pravcu Donjecka, zauzele su povoljnije položaje i linije, a tom prilikom likvidirano je skoro 40 ukrajinskih vojnika. U Donjeckoj Narodnoj Republici je tokom proteklog dana po prvi put tokom operacije uništen norveški PVO sistem „nasams“ i jedna lansirna platforma „točka u“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
U saopštenju se dodaje da je na području Donjecka u DNR uništeno ukrajinsko skladište goriva, haubica „msta-B“, kao i radar američke proizvodnje AN/TPQ-37, kao i dva skladišta municije.
U pravcu Krasnog Limana likvidirano je preko 70 neprijateljskih vojnika, a uništeni su i ukrajinsko skladište municije, dva borbena oklopna vozila, borbeno vozilo pešadije, haubica D-20 i artiljerijski sistem M-777 američke proizvodnje.
U zaporoškom pravcu Ukrajina je za prethodna 24 časa izgubila preko 20 vojnika.
U pravcu Kupjanska tokom prethodnog dana likvidirano je skoro 40 neprijateljskih vojnika, a u Harkovskoj oblasti uništeno je skladište artiljerijske municije.
Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinski MiG-29 u Hersonskoj oblasti. Takođe, oboreno je 7 ukrajinskih dronova.
U Hersonskoj oblasti uništene su samohodna haubica „akacija“ i dve samohodne haubice „gvozdika“, kao i tri skladišta sa municijom ukrajinske vojske. Na području Antonovke uništena je lansirna platforma PVO sistema „hajmars“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala