- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: SAD lojalnim državama dozvoljavaju sve; Kolonizatorski zločini ne zastarevaju

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Obnovljena koncepcija spoljne politike Rusije trenutno je na razmatranju kod ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na sednici komisije partije "Jedinstvena Rusija" za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima.
On je dodao da su u ažuriranoj koncepciji spoljne politike uzeti u obzir svi novi elementi i zadaci.

SAD otvoreno podržavaju ukrajinske neonaciste

Šef ruske diplomatije prokomentarisao je da Sjedinjene Američke Države vrše pritisak na one koji ne žele da žive po njihovim uputstvima.
Lavrov je objasnio da Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici deluju po najgorim tradicijama kolonijalizma. On je ocenio da one koji nisu saglasni da žive prema uputstvima Vašingtona, koji se drže nezavisnog kursa, pokušavaju da obuzdaju jednostranim sankcijama, ucenama, pretnjama, zastrašivanjem, a često i otvorenim jakim pritiskom. Onima koji su lojalni, njima dozvoljavaju sve, zaključuje ministar.

„Pogledajte, na primer, otvorenu podršku ukrajinskim neonacistima, koji su organizovali progone, čistke i fizičke represalije po etničkoj i jezičkoj liniji i bave se time već mnogo godina“, istakao je Lavrov.

Zločini kolonizatora ne zastarevaju

Prema njegovim rečima, kolonizatorski instinkti nigde nisu nestali, zločini kolonizatora ne zastarevaju i uvek lišavaju prava zapadne elite da pretenduju na bilo kakvo moralno liderstvo.
On je dodao da nije tajna da su posledice kolonijalizma, poročna praksa njegovih savremenih manifestacija, jedan od glavnih uzroka dubokih disproporcija u razvoju država našeg sveta.
Lavrov je u jučerašnjem intervjuu za Sputnjik poručio da postupci SAD nastavljaju kolonijalnu tradiciju da potčine druge i žive na njihov račun.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
RUSIJA
Sve ključne poruke Lavrova: Objavljujemo ceo intervju šefa ruske diplomatije za Sputnjik /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala