- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kiseljov o sankcijama Kanade: Eskalacija koja ne vodi ničemu dobrom

© Sputnik / Vladimir TrefilovGeneralni direktor Sputnjika Dmitrij Kiseljov
Generalni direktor Sputnjika Dmitrij Kiseljov - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Sankcije Kanade protiv medija i ruskih kulturnih delatnika su nastavak eskalacije koja neće dovesti ni do čega dobrog, rekao je za Sputnjik generalni direktor medijske grupe „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov.
„Na spisku su i umetnici koji nemaju nikakve veze sa politikom. Ovo je nastavak eskalacije koja neće dovesti ni do čega dobrog“, rekao je Kiseljov.
Povodom novih antiruskih sankcija Kanade oglasio se ambasador Rusije u toj zemlji Oleg Stepanov koji je rekao da su na Zapadu odavno zaboravili na međunarodno pravo.
„Želeo bih da skrenem pažnju na to da su bilo kakve takozvane sankcije, restriktivne mere koje ne prolaze uz odobrenje Saveta bezbednosti UN u principu nezakonite. To svi dobro znaju, ali na Zapadu su svi odavno zaboravili na međunarodno pravo, praveći iluziju od svog koncepta poretka zasnovanog na pravilima“, rekao je Stepanov za Sputnjik.
On je poručio da će Rusija odgovoriti na nove sankcije koje je Kanada uvela protiv ruskih novinara i umetnika.
„Odgovor će uslediti, mi uvek delujemo po principu reciprociteta – simetrično ili asimetrično – ali mi ćemo odgovoriti na svaki neprijateljski postupak aktuelnih kanadskih vlasti na šta gledamo sa žaljenjem“, rekao je ambasador.
Ranije je saopšteno da je Kanada uvela sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“, kao i protiv 16 pravnih i 38 fizičkih lica koje optužuje za širenje „dezinformacija i propagande“.
Zgrada međunarodne novinske agencije Rusija sevodnja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
RUSIJA
Kanada uvela sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala