Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Jedan ga je držao, drugi ubadao“: Otac srpskog mladića kog su Albanci izboli nožen na KiM

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICMladić Boban Đuzić kog su nožem ranila dvojica Albanaca u selu Mogila kod Vitine na Kosovu i Metohiji
Mladić Boban Đuzić kog su nožem ranila dvojica Albanaca u selu Mogila kod Vitine na Kosovu i Metohiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Albanci koji su učestvovali u napadu na srpskog mladića Bobana Đuzića (19) i ranili ga nožem dok je šetao psa u selu Mogila kod Vitine na Kosovu i Metohiji privedeni su.
Takozvana kosovska policija privela je trojicu Albanaca koji su učestvovala u napadu i istraga je u toku, kaže Bobanov otac Ivica.
„Dete je šetalo psa. Na putu ka kući su ga napali. Ovaj od 46 godina ga je držao, a drugi ga ubo nožem. Dve rane ima“, kaže otac.
Nakon ukazane hitne pomoći u ambulanti u Vrbovcu, mladić je hospitalizovan oko 14 časova u bolnici u Pasjanu.
„Bojan je povređen nožem u predelu gornjeg dela lopatice. Nakon prijema, pacijent je hirurški obrađen, zaustavljeno je krvarenje i urađena rendgen i ultrazvučna dijagnostika. Primljen je na odeljenje i trenutno je van životne opasnosti“, kaže dežurni lekar u Zdravstvenom centru Gnjilane dr Bojan Đorić, prenosi RTV Puls.
Boban je i ranije imao problema sa lokalnim Albancima, ali nikad nije bio napadnut nožem.
„Nismo ni prvi, ni poslednji. U našem selu se česti incidenti, uvek nastradaju srpski dečaci. Ovo je jadno“, kaže Bobanova majka Jasmina.
Mogila je multietničko mesto u blizini Klokota, u Kosovskom Pomoravlju, u kojem danas žive Srbi u sedamdesetak kuća, dok je Albanaca dvostruko više.
Kancelarija za KiM saopštila je kako je „jasno da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta“.

Srpska lista: Kutrtijev lov na Srbe ne prestaje

Kurtijev lov na Srbe ne prestaje, konstatuje u današnjem saopštenju Srpska lista komentarišući najnoviji napad grupe Albanaca na srpskog mladića Bobana Đurića.
Đurića je, kako navode, mučki i bez razloga napala grupa Albanaca i nanela mu povrede nožem.
"Samo pukom srećom Boban Đurić nije životno ugrožen, ali je strah srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sve veći, jer ekstremisti ne staju sa napadima na sve što je srpsko", navodi Srpska lista i dodaje da Kurtijev lov na Srbe ne prestaje, a odgovornost za to, tvrdi, snose Kurti, njegovi sledbenici, ali i međunarodna zajednica koja ćutke prelazi preko ovih etnički motivisanih napada.
Mladić Boban Đuzić kog su nožem ranila dvojica Albanaca u selu Mogila kod Vitine na Kosovu i Metohiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
SRBIJA
Srpski mladić izboden nožem na Kosovu i Metohiji /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala