- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus želi osvetu za kraj – Amerikanac ga je nokautirao u 35. sekundi i preti: „Biće još brže“

© Sputnik / Vadim Žernov / Uđi u bazu fotografijaRuski MMA borac Fjodor Jemeljanenko
Ruski MMA borac Fjodor Jemeljanenko - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Legendarni ruski borac Fjodor Jemaljanenko oprostiće se 5. februara u Los Anđelesu od MMA borbi posle 23 godine duge karijere. „Poslednji ruski imperator“ dobio je priliku da se osveti Amerikancu, ujedno i aktuelnom prvaku teke kategorije Rajanu Baderu za nokaut iz 2019. godine posle svega 35 sekundi provedenih u oktagonu.
Sve je spremno za spektakularan duel dvojice velikih boraca i rivala, a 46-godišnji Rus silno je motivisan da za kraj karijere oduzme pojas u teškoj kategoriji Amerikancu.
Organizatori Belatora u Los Anđelesu i čuvenoj dvorani Forum, uzeli su u obzir kolika je legenda Fjodor Jemaljanenko, dozvolivši mu da mu poslednja borba bude protiv čoveka koji mu je naneo najteži i najbolniji poraz u prebogatoj karijeri, koja je počela još davne 2000. godine.
Od tada „poslednji ruski imperator“ i prema mišljenju mnogih jedan od najvećih boraca u istoriji MMA, pre svega kada su teškaši u pitanju, odradio je 47 MMA borbi. Upisao je 40 pobeda, šest puta je poražen napuštao bojište, dok je jedan duel okončan bez pobednika.
Nema dileme da će i reči Amerikanca koji je otvoreno uputio provokaciju strašnom Rusu, motivisati Jemaljanenka da pruži maksimum na kraju karijere.
„Stao sam ispred njega pre borbe, a onda sam ušao u oktagon i odradio posao. Mislim da će ova borba biti još kraća. Pre te prve borbe sam pomislio, prokletstvo to je Fjodor i moraću da se borim protiv njega. Ali, onda tokom slušanja himne sam rekao sebi da je to samo još jedan protivnik“, rekao je za MMA Fighting Rajan Bader, koji je pre četiri godine za 35 sekundi uspeo da dođe do pobede.
Šta god „poslednji ruski imperator“ uradio u Los Anđelesu za vikend, njegovo ime ostaće zlatnim slovima upisano u istoriji MMA.
Podsetimo, Fjodor se penzionisao još 2012. godine, ali nije mogao bez borbi i adrenalina koje sa sobom nosi ulazak u ring, pa se 2015. godine vratio i nastavio da niže pobede. Od 2017. postao je član „Belatora“ i tu je u debitantskoj borbi izgubio od Meta Mitrionea.
Usledile su pobede na dva turnira, ali i pomenuti poraz od Amerikanca kojem će sada pokušati da se revanšira u „gradu anđela“.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Đovani Gvideti - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SPORT
Zvanično – Srbija ima novog selektora: „Želim zlatnu medalju“
Sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Lozani - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SPORT
MOK stavio tačku za ukrajinsku hajku: „Osuđujemo klevete“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala