- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DF predao Izbornoj komisiji kandidaturu Mandića

© Sputnik / Lola Đorđević Andrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) Crne Gore predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.
Na potezu je Državna izborna komisija koja treba da potvrdi kandidaturu.
Predsjednik DIK-a, Nikola Mugoša, saopštio je da će, nakon što stručna služba provjeri potpise podrške kandidatu, sjednica na kojoj će se odlučivati o utvrđivanju kandidature biti održana 48 sati od predaje same kandidature.
"Zapsinikom je kontatovano šta je od dokumentacije potrebno, DIK će pristupiti provjeri dokumentacije", kazao je Mugoša večeras.
Nakon što stručna služba provjeri potpise podrške kandidatu, sjednica DIK-a na kojoj će se odlučivati o utvrđivanju kandidature biće održana 48 sati od predaje same kandidature.
Kandidaturu Mandića podržali su konstituenti DF-a. Da Andrija Mandić bude kandidat na predsjedničkim izborima izglasano je 2. februara.
Mandić je, kako je tada saopšteno iz Nove srpske demokratije (NSD), istakao da čvrsto vjeruje u pobjedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore.
Podršku Mandiću pružili su iz Radničke partije, Pokreta za promjene, Prave Crne Gore i Demokratske narodne partije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala