Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o sankcijama Rusiji: Izabrali smo dobru politiku - do sada nismo trpeli posledice

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je potrebno da imamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom, istakavši da do sada nismo trpeli posledice, što govori da smo izabrali dobru politiku.
„Biće hrane sve manje u Evropi i svuda, iz mnogo razloga neću to da objašnjavam, ratni sukob biće širi i većih razmera, i kad hoćemo da se sakrijemo, nećemo moći. Zato što imamo suviše jasan stav, i prema sankcijama, zato što smo videli kako one izgledaju“, rekao je Vučić, komentarišući pozive pojedinih poslanika da se uvedu sankcije Rusiji.
Govoreći o zahtevima za uvođenje sankcija Rusiji, Vučić je kazao da smo „izdržali 350 dana bez posledica, političkih i ekonomskih. To znači da je to politika sa stavom i držaćemo se te politike koliko god budemo mogli“
On je istako da je interes Srbije EU, ali da mi imamo i drugih interesa, zbog KiM i drugih vitalnih i nacionalnih interesa zbog kojih moramo sa našim tradicionalnim partnerima da imamo dobre odnose.
Vučić je podsetio na činjenicu da je Narodna skupština izglasala odluku da Srbija bude vojno neutralna država.
„Zbog bezbednosti Srba na KiM moramo da imamo dobar odnos sa NATO, da molimo Kfor da suzbije nečije želje i da se ponašaju odgovorno. Ne mislim da je naš interes da ulazimo u NATO, ne samo zbog onog što se dogodilo 1999. Naravno da treba da sarađujemo, da od neprijatelja pravimo prijatelje. To je naše opredeljenje i ne verujem da će se menjati“.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SRBIJA
Vučić tri puta ponovio: Nikada neću priznati nezavisno Kosovo i nisam za Kosovo u UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala