- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusiji opet prete nemačkim tenkovima kao pre 80 godina - odgovorićemo, imamo čime

© Sputnik / POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Staljingrad je zauvek postao simbol neuništivosti ruskog naroda, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Putin je čestitao 80. godišnjicu poraza fašizma u Staljingradskoj bitci: To je bila bitka za opstanak rastrzane, ali nepokorne zemlje.
"Sada, nažalost, vidimo da ideologija nacizma, u svom modernom obliku, u modernoj manifestaciji, ponovo stvara direktne pretnje bezbednosti naše zemlje. Ponovo smo prinuđeni da odbijamo agresiju kolektivnog Zapada", rekao je on na koncertu u čast 80. godišnjice pobede u Staljingradskoj bici.
Spremnost zarad istine da se ide do kraja i učini nemoguće – bila je i jeste u krvi višenacionalnog naroda Ruske Federacije", rekao je ruski predsednik.
On je istakao da je neverovatno da Rusiji opet prete nemačkim tenkovima "leopard".
"Neverovatno, ali istinito. Opet nam prete nemačkim tenkovima "leopard", na čijim oklopima se nalaze krstovi. I oni će se ponovo boriti sa Rusijom na tlu Ukrajine rukama ... banderovaca (neonacista)", rekao je Putin, istakavši da Moskva ima čime da odgovori onima koji joj prete.
„Oni koji nam prete, očigledno, ne razumeju jednostavnu istinu – svi naši ljudi, svi smo odrasli i kroz majčino mleko popili tradiciju našeg naroda, generacija pobednika koji su svojim radom, znojem i krvlju stvarali našu zemlju i predali nam je u nasleđe“, objasnio je on.
On je rekao da, uprkos naporima zvanične, suštinski korumpirane propagande zapadnih elita, Rusija ima mnogo prijatelja, i to širom sveta, uključujući i Ameriku, Severnu Ameriku, Evropu.
"Rusija je sigurna u svoju pobedu", siguran je Putin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala