- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Amerika menja strategiju u Ukrajini

CC BY-SA 2.0 / Airwolfhound / RC-135U - RAF MildenhallAmerički izviđački avion RC-135U
Američki izviđački avion RC-135U - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena promenila je strategiju za Ukrajinu kako bi što pre rešila konflikt sa Rusijom, piše kolumnista Hal Brends u članku za "Blumberg".
"Konflikt u Ukrajini ulazi u novu fazu, a strategija SAD prolazi kroz važne promene", navodi se u tekstu.
Prema rečima novinara, administracija predsednika Džozefa Bajdena povećava podršku Ukrajini u nadi da će se naći diplomatsko rešenje. Više se ne plaše eskalacije sukoba.
On tvrdi da američka administracija revidira svoju strategiju na tri fronta: jasnije definisanje američkih ciljeva sukoba, slanje savremenijeg oružja Ukrajini i omogućavanje Kijevu da gađa ruske ciljeve na Krimu.
Svrha ove strategije je da se primora Rusiju da pregovara sa Ukrajinom pretnjom ozbiljnih gubitaka, pošto Sjedinjene Države ne žele da sukob traje zauvek. Međutim, Brends nije siguran u apsolutni uspeh ovog novog pristupa.
"Bajdenova izmenjena strategija je razuman pokušaj da se izbori sa promenama na bojnom polju i shvati kako vojni uspesi mogu da doprinesu rešenju krize. To ne znači nužno da će strategija funkcionisati", zaključio je komentator.
Rusija je ranije isporučila protesnu notu zemljama NATO-a zbog isporuka naoružanja Ukrajini. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će isporuke zapadnog oružja postati legitimna meta ruske vojske.
Ruska vojska tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedev: Rusko naoružanje naneće smrtni poraz Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala